fbpx
Сьогодні
ТехноРішення 15:49 08 Чер 2021

У Китаї випустили "розумну" лампу з камерами для стеження за дітьми під час дистанційного навчання

Компанія-власник TikTok ByteDance у жовтні випустила «розумну» лампу з камерами для стеження за дітьми під час дистанційного навчання. Щомісяця компанія продає тисячі цих пристроїв.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У жовтні 2020-го ByteDance представив «розумні» лампи Dali за 120 доларів. Вони оснащені двома камерами: одна спереду знімає дитину, інша — зверху, що дозволяє батьками контролювати, що роблять їхні діти.

У лампі також є екран розміром зі смартфон, за допомогою якого можна проводити відеочати з батьками. Крім того, є асистент, який працює на основі штучного інтелекту, й допомагає дітям із завданнями з математики та пояснює незрозумілі слова.

Є й удосконалена версія лампи за 170 доларів. Вона може повідомляти батьків, якщо їхня дитина сутулиться.

У перший місяць продали 10 тисяч «розумних» ламп, продукція мала «переважно позитивні» відгуки. Як пише The Insider, ByteDance продовжує щомісяця продавати лампи на 1,5 мільйона доларів (понад 10 тисяч пристроїв) на китайському сайті Tmall.

The WSJ пише, що не всі батьки мають змогу самі стежити за дітьми, тому додатково наймають вихователів, які спостерігатимуть за тим, як дитина навчається. Так зробила 36-річна Ні Ін з Шанхаю: вона придбала базову версію лампи, а також найняла трьох вчителів, які по дві години упродовж трьох місяців слідкували, як донька жінки виконує домашні завдання. Вчителям заплатили загалом 350 доларів.

Проте, як вказує видання, є питання до конфіденційності деяких функцій лампи, наприклад, до можливості завантажувати відео. У ByteDance запевняють, що завантажувати відео з лампи можуть лише батьки.

Однак професор з Університету технологій та дизайну в Сінгапурі Сансан Лім розповів журналістам, що батьки у Китаї менш переживають за конфіденційність. За його словами, батьки вважають, що надмірний контроль за дітьми — це добре.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: