fbpx
Сьогодні
22:30 07 Чер 2021

"Я мріяв про це з п'яти років": засновник Amazon летить у космос

Фото DR

Мільярдер і засновник Amazon Джефф Безос вирушить у космос на першому пасажирському рейсі своєї компанії Blue Origin.

Компанію мільярдерові складе його молодший брат Марк, пише The Bell.

Політ Blue Origin заплановано на 20 липня.

Корабель розрахований для польоту шести пасажирів. Разом із Безосом, окрім брата, в космос полетить переможець онлайн-аукціону, пише CNBC.

За пʼять днів до закриття аукціону найбільша ставка склала $2,8 млн.

Решту місць, імовірно, віддадуть співробітникам компанії, пише BBC.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Jeff Bezos (@jeffbezos)

Що відомо про Blue Origin

Безос заснував Blue Origin 2000 року й продовжує повністю володіти компанією, фінансуючи її коштом продажу своїх акцій Amazon.

Польоти New Shepard суборбітальні. Тобто призначені для перевезення пасажирів по прямій вгору і вниз, на короткий час піднявшись на висоту 100 км. Це так звана лінія Кармана, яка була визначена міжнародною угодою як відправна точка космосу. «Лише 569 людей коли-небудь перетинали лінію Кармана. З New Shepard ми збираємося змінити це», – сказала директор з продажу Blue Origin Аріан Корнелл.

New Shepard уже здійснила понад десяток успішних випробувальних польотів без пасажирів. У ракети є масивні вікна для огляду, а пасажири можуть провести близько трьох хвилин в невагомості. Після цього капсула повертається на Землю на парашутах.

Окрім Blue Origin пасажирські польоти планують і інші компанії. Очікується, що Ілон Маск восени запустить пасажирський корабель SpaceX Dragonship. Також восени планує полетіти до космосу британський підприємець Річард Бренсон на кораблі власної компанії Virgin Galactic.

Крім того, 2018 року Маск оголосив, що першим космічним туристом, який зможе облетіти Місяць на борту ракети-носія Big Falcon, стане японський мільярдер Юсаку Маедзава. У березні 2021-го Маедзава оголосив про набір команди з восьми чоловік для спільного польоту до Місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: