fbpx
Сьогодні
22:16 07 Чер 2021

НБУ випустив монету на честь Василя Сліпака

Національний банк України випустив монету, присвячену Василю Сліпаку – оперному співаку, який загинув на Донбасі у 2016 році.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, один з лідерів української громади Франції, член Об'єднання українців Франції, який, відклавши свої концерти на світових оперних сценах, із 2015 року боронив Українську державу від російського агресора і загинув на 41-му році життя – 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу смт Луганське", – йдеться у повідомленні регулятора.

монета на честь Василя Сліпака

Фото: НБУ

Номінал монети – 2 гривні, тираж – 35 тис. штук.

На аверсі монети розміщені малий Державний Герб України, напис "Україна"; у центрі на дзеркальному тлі – портрет Василя Сліпака, нотний рядок, номінал монети. Унизу півколом розміщено напис: Василь Сліпак "Міф".

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено соловейка на стволі автомата, стилізовані гілки дерев (угорі та внизу).

Василь Сліпак, який 19 років прожив у Франції та був співаком паризької опери, після початку російсько-української війни повернувся на Батьківщину і приєднався до "Правого сектору". Він загинув від кулі снайпера 29 червня 2016 року в селищі Луганське Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: