fbpx
Сьогодні
15:54 07 Чер 2021

У Росії лютують через нову уніформу української збірної. В УЄФА не мають претензій

Збірна України з футболу презентувала нову форму, на якій є надпис "Слава Україні!" та контур мапи нашої країни. У Державній думі Росії закликали УЄФА цю форму заборонити.

Нову форму презентував очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook.

У цій формі збірна України гратиме на Євро-2020, яке перенесли на літо 2021-го через пандемію.

"Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя та Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода, підтримуватиме їх у кожному матчі", — зазначив Павелко.

Одна, як пише hromadske, нова українська форма викликала негативну реакцію в російських посадовців. Зокрема, офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що таким кроком Україна створює "ілюзію неможливого", а також назвала гасло "Слава Україні!" "нацистським кличем".

Також депутат Державної думи Росії Дмитро Свищов закликав УЄФА заборонити Україні виступати в такій формі.

"Це вираження певної політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Понад те, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях", — вважає політик.

Попри заяви російських політиків в УЄФА немає претензій до нової уніформи. Союз європейських футбольних асоціацій затвердив нову гральну форму збірної України з футболу для чемпіонату Європи 2020 року, на якій зображені кордони країни, що включають Крим.

"Футболку збірної України (та решти команд) на Євро-2020 УЄФА затвердив відповідно до чинних правил екіпіровки", – повідомили в пресслужбі УЄФА, передає Інтерфакс-Україна.

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: