fbpx
Сьогодні
10:42 07 Чер 2021

У Києві з'явилася артзона, яка присвячена відносинам України та Швеції

Фото: ОП

Посол Королівства Швеція в Україні Тобіас Тиберг і перша леді Олена Зеленська 6 червня презентували артзону, присвячену тисячолітній дружбі двох країн.

Як повідомили в Офісі Президента, захід був приурочений до святкування Національного дня Швеції.

Присутні на презентації мали змогу сфотографуватися в інтерактивних артзонах і перенестись у різні куточки Швеції за допомогою технологій доповненої реальності (англ. augmented reality, AR).

піший маршрут куточками Швеції

піший маршрут куточками Швеції

"Сьогодні ми презентуємо піший маршрут куточками Швеції просто тут, у центрі Києва. Ці куточки – це артзони, присвячені тисячолітній дружбі, різноманітності, гендерній рівності, інноваційності, екологічності та безбар'єрності", – сказав Посол Швеції Тобіас Тиберг.

З 6 червня до 1 липня всі охочі зможуть пройтися пішохідним маршрутом від Національного музею історії України до Арки дружби народів. На маршруті представлені ключові цінності, які найбільше об'єднують Україну та Швецію. Ініціатива презентована у партнерстві з першою леді України Оленою Зеленською.

Відкриття артзони до тисячоліття відносин України та Швеції

Крім того, було оголошено про появу нового україномовного аудіогіда в одному зі шведських музеїв.

"Україну та Швецію об'єднують не тільки спільні події минулого, а й теплі, дружні взаємини в наш час. Розширюючи нашу дружбу та співпрацю, ми запускаємо україномовний аудіогід у Музеї Ваза в місті Стокгольмі. Це найпопулярніший музей Швеції", – повідомила дружина Президента України під час презентації.

Аудіогід українською у стокгольмському музеї став вісімнадцятим, запущеним у межах ініціативи першої леді України.

У Києві з'явилася артзона, яка присвячена відносинам України та Швеції

Довідка

Музей Ваза (Vasa Museum) – морський музей, розташований у столиці Швеції, на острові Юргорден. У ньому представлене судно "Ваза" – єдиний у світі корабель XVII століття, що зберігся до наших днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: