fbpx
Сьогодні
21:33 07 Чер 2021

У Кабміні пояснили, від кого залежить інтеграція в НАТО

Віцепрем'єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла, від кого залежить надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це пише "Україна 24".

"Питання членства в НАТО і ПДЧ – це питання не України, це питання країн Альянсу. НАТО приймає рішення про надання Україні ПДЧ або для будь-якої країни. Звичайно, важкою є ситуація в цілому щодо підтримки розширення НАТО незалежно від того, якою є географія такого розширення. Для нас важливе отримання ПДЧ в першу чергу як сигналу, що все-таки трансатлантична єдність існує, що країни готові об'єднуватись для того, щоб давати виклики і відповіді на складні питання, а питання демократичного розвитку і протиставлення демократії і автократії якраз є питанням, яке потребує трансатлантичної єдності", – заявила віцепрем'єрка.

За її словами, рішення щодо України "буде підтвердженням того, що НАТО дійсно стає ще й політичним Альянсом, а не лише безпековим".

Стефанішина також зазначила, що Росія намагається протидіяти наданню ПДЧ для України.

"Тут велика робота проводиться Російською Федерацією, російськими структурами. Ви бачите, що кожного тижня фактично офіційні особи Російської Федерації – або МЗС або інших структур – коментують події, які стосуються саміту НАТО, надання Україні ПДЧ, незапрошення або запрошення України на саміт НАТО. Це означає, що не лише в Україні, а і в Росії ведеться системна робота, яка стосується ПДЧ для України. Нажаль, вона негативна, і вона має свій вплив", – пояснила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: