fbpx
Сьогодні
12:23 07 Чер 2021

Ткаченко запропонував Кличку приєднатися до мерів, які виступають за законопроєкт проти хаотичної забудови

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував КМДА підтримати МКІП у протидії хаотичній забудові.

Свій заклик він розмістив у Telegram.

Ткаченко розповів, що МКІП за підтримки ОДА, мерів історичних міст та національних заповідників закликають Верховну Раду невідкладно розглянути законопроекти про протидію хаотичній забудові.

"Серед підписантів, що підтримують відповідні законопроекти, на жаль, відсутнє прізвище голови історичного міста, яке чи не найбільше цього потребує. Йдеться про Київ. Виникає дисонанс, адже саме Київський міський голова Віталій Кличко в інтерв'ю для Української Правди скаржиться, що у столиці знаходиться понад 3,5 тисячі об'єктів культурної спадщини, близько 10% з яких перебувають у критичному стані та потребують заходів для збереження", – зазначає міністр.

Олександр Ткаченко повідомив, що запропоновані зміни до законодавства унеможливлюють хаотичну забудову та корупцію. Водночас прозора та структурована система захисту культурної спадщини, на думку Ткаченка, може викликати несприйняття з боку тих, хто "зазвичай вирішує питання в обхід законних інтересів держави і суспільства".

"Недосконалість законодавства у сфері охорони культурної спадщини призводить до руйнування та знищення унікальних історичних місць та пам'яток культури. Наразі в Україні склалася така ситуація, що деякі забудовники зважають лише на власну вигоду, нехтуючи статусом будівлі та місцем її розміщення. І чим вигідніший квадратний метр у районі – тим жадібнішими вони стають. Так і руйнуються історичні об'єкти, псується архітектурний ансамбль міста чи регіону. Зменшити кількість таких порушень можна шляхом законодавчих змін", – наголосив міністр культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: