fbpx
Сьогодні
15:20 07 Чер 2021

Катастрофа МАУ: у МЗС переконані, що Іран намагається переконати у "людській помилці", не надаючи при цьому доказів

Фото Reuters

Між Іраном та Україною існує значна кількість розбіжностей у справі збиття рейсу МАУ поблизу Тегерана у 2020 році. Водночас спільна заява Канади, України, Швеції та Великої Британії з вимогами до іранської сторони є фактом єдності позицій цих країн щодо катастрофи.

Про це у коментарі Суспільному заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Ми рухаємося вперед безумовно, хоча й не з такою швидкістю як хотіли б ми і наше суспільство. Наразі змушені констатувати наявність значної кількості розбіжностей. Якщо простими словами, то нам просто пропонують повірити на слово про "людську помилку", не надаючи при цьому жодних життєздатних підтверджень", — зазначив Єнін.

Він додав, що українська сторона пояснює Тегерану, що без встановлення істини у справі й притягнення винних до відповідальності говорити про компенсації "абсолютно передчасно".

"Раніше ми передали Ірану лише українську претензію у порушенні норм міжнародного права, а тепер документ схожого змісту підписали міністри чотирьох держав — щоб Іран усвідомлював єдність наших позицій у цьому питанні", — додав дипломат.

Також Єнін зауважив, що наразі не хоче оцінювати конструктивності раундів: "Вже робив це і помилявся, бо домовленості не виконувалися — оцінимо дії іранців вже по факту".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: