fbpx
Сьогодні
14:51 07 Чер 2021

Батько Гудкова пояснив, чому російський опозиціонер втік до України

Російський опозиціонер Дмитро Гудков переїхав до України через попередження джерел із силових органів про його можливий арешт. 

Про це Новини.Live розповів батько політика, опозиціонер і полковник ФСБ в запасі Геннадій Гудков, який нині перебуває у вимушеній еміграції в Болгарії, передає "Рубрика".

"Попередження були більш ніж серйозні. Виходили як з джерел Дмитра, так з моїх, що найгірше. Коли отримуєш меседжі: "Гена, це все, что ми могли для тебе зробити. У тебе є 5-6 днів, виводь сина, прийнято рішення працювати на нього зі страшною силою", то сумнівів вже не залишилося. Дмитро взагалі планував приїхати до України на початку червня, у нього там було заплановано низка зустрічей, ефірів та інших справ", – зазначив політик.

Разом з тим Гудков не виключає, що це могла бути одна велика операція Кремля по формуванню дезінформації, довівши її з різних джерел.

"Хто знає, так це чи ні. Тому ризикувати… Скільки разів ми говорили з Борисом Нємцовим про його безпеку? Він відповідав: "Гена, вони не посміють, я публічна особа. А потім, хіба можна від цього захиститися? "І ось Борі немає з нами вже майже 6 років", – нагадав Гудков.

На питання, чому для переїзду була обрана саме Україна, Гудков-старший зазначив, що для росіянина, гнаного владою, немає більш комфортної країни для переїзду, ніж Україна.

"Ілля Пономарьов (колишній депутат Держдуми. – ред.) пропонував Дмитру зупинитися в Україні, якщо він зважиться переїхати. Дійсно, це найпростіший шлях. Ми розуміємо всі ризики переїзду Дмитра, є різні приклади, але російські агенти нині всюди. І так було завжди. Політичну діяльність найкраще робити в Україні, немає жодних мовних проблем. Діма поки переїхав без сім'ї. Сподіваюся, не дійдуть до такої міри, щоб переслідувати дружину політика", – підсумував Геннадій Гудков.

Нагадаємо, колишній депутат Держдуми Дмитро Гудков, який у 2014 році голосував проти анексії Криму, в неділю, 6 червня, повідомив, що покинув територію РФ і приїхав в Україну. За його словами, це рішення підтримали рідні та близькі, на адресу яких надійшла серйозна інформація про погрози і ризики його арешту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: