fbpx
Сьогодні
17:26 06 Чер 2021

В Раді заявили, що декларації про доходи стануть обов'язковими для всіх українців

Усі українці заповнюватимуть декларації про доходи.

Про це заявив позафракційний народний депутат Муса Магомедов, пише "Україна 24".

"За доведений обман у деклараціях, коли немає сумнівів, що це не помилка, потрібно карати. Для того, щоб заповнити першу декларацію, я витратив місяців три, щоб не допустити жодної помилки. Більш того, я звернувся до юристів, попри те, що у мене всі доходи білі, з усього сплачені податки. Я платив юристам, щоб вони мені допомагали, вони знають, як це працює, як це потрібно робити. Зараз ми тренуємося на депутатах, потім все це чекає на вас", — сказав він.

За словами Магомедова, зі складнощами при заповненні може зіткнутися будь-хто.

"Треба розуміти, що всі українці будуть заповнювати декларації, це питання часу. Ми йдемо в цьому напрямку, і потім кожен з вас зіткнеться з цим законодавством. Тому дуже важливо ретельно прописати – що таке обман, а що таке помилка", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 3 червня Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації суб'єктом декларування, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.

Після ухвалення закону з відповідними поправками голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив про те, що через таку редакції документу ситуація з декларуванням буде ще гіршою, ніж до цього. Шабунін висловив сподівання, що президент не підпише закон.

Своєю чергою Нацагентство з питань запобігання корупції також заявило про необхідність вето щодо закону. В НАЗК пообіцяли терміново підготувати та направити президентові пропозиції щодо вирішення цієї ситуації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: