fbpx
Сьогодні
18:06 06 Чер 2021

Шмигаль заявив Грузії, що Саакашвілі не впливає на українську політику

English version here

Фото: kmu.gov.ua

Колишній президент Грузії, глава виконавчого комітету Національної ради реформ України Михаїл Саакашвілі не впливає на українську політику.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю грузинському агентству Interpressnews, передає Ехо Кавказу.

Шмигаль нагадав, що український уряд перебуває у постійному діалозі з грузинськими політиками, членами урядової команди, і підтвердження цьому – його робочий візит до Грузії.

«У нас виключно добросусідські, партнерські відносини. Переконаний, що так буде і надалі. Посол Грузії повернувся в Україну, відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського і Президента Грузії Саломе Зурабішвілі, у нас взаємний інтерес, який має нас об'єднувати. Це – європейська та євроатлантична перспектива України та Грузії. Я вважаю, що наші відносини – це спільна історія, масштабні перспективи у сфері економічного співробітництва», – зазначив Шмигаль.

«Важливо розуміти, що так, Михаїл Саакашвілі на сьогодні громадянин України, він обіймає одну з посад у консультаційному органі в Україні. Він передає свій досвід реформ та консультує, в тому числі, й українські команди. Але він не має відношення до уряду, не впливає на політику України і, тим більше, на міжнародну політику України», – заявив Прем'єр-міністр України.

Як пише видання, у четвер міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані заявив, якщо Саакашвілі втрутиться у вибори самоврядування восени поточного року, це знову стане темою обговорення з українськими партнерами.

«Посол повернувся до Києва і розпочав здійснення своїх повноважень. Зараз він разом з делегацією і був присутній на зустрічах. Наші українські партнери добре знають нашу позицію у зв'язку з цією темою. Для нас дуже важливо, коли ми є стратегічними партнерами, поважати державність і закони одне одного. Коли відбувається втручання у діяльність іншої країни, в тому числі порушення виборчого законодавства, зрозуміло, це було неприпустимо», – сказав Залкаліані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: