fbpx
Сьогодні
16:10 06 Чер 2021

Секретар РНБО відповів на критику законопроекту про олігархів

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов відповів на критику президентського законопроекту про деолігархізацію. Він переконаний, що для деолігахізації в Україні не потрібно шукати законодавчих прецедентів у інших країнах.

Про це Данілов написав на своїй сторінці у Фейсбук, передає Рубрика.

"Спостерігаючи за бурхливою дискусією, яка розгорнулася навколо обговорення законопроекту "про олігархів", внесеного президентом Володимиром Зеленським до парламенту, часто зустрічаю популярну тезу про відсутність аналогічних правових актів у Європі, Америці чи ще десь у світі. Не вдаючись до глибоких історичних екскурсів на кшталт згадок про "Акт Шермана", хотів би сказати про інше – про потребу не боятися, мати сміливість приймати рішення і не шукати готових шаблонів. Якщо немає прецеденту – ми його створимо, якщо немає аналогій – вони будуть", – зазначив секретар РНБО.

Данілов переконаний, що в Україні склалася унікальна ситуація з олігархами, тому досвід інших країн навряд чи допоможе.

"Кожна країна – це індивідуальна історія й індивідуальний підхід до пошуку того єдиного "рецепту ліків", які будуть ефективними, а не стануть черговим марним імпортним плацебо. Українська ситуація, пов'язана з існуванням олігархічно-кланової економіки, по-своєму унікальна, і якщо протягом тридцяти років традиційно-бюрократичними методами проблема не розв'язувалася, значить, потрібні заходи екстраординарні і небанальні", – вважає він.

Як повідомляла Рубрика, президент Володимир Зеленський вніс раніше анонсований законопроект про олігархів до Верховної Ради України 2 червня.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: