fbpx
Сьогодні
15:55 05 Чер 2021

Мінкульт вніс 5 іноземців до списку осіб, які загрожують нацбезпеці

Міністерство культури та інформаційної політики України у травні внесло трьох громадян Росії та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, через зйомки фільму в окупованому Росією Криму. Їм заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки.

Про це 4 червня повідомили у представництві президента України в АРК, передає "Радіо Свобода".

"У травні 2021 Міністерство культури та інформаційної політики України, реагуючи на факти зйомки в Севастополі військової драми "Небо" про російських військових у війні в Сирії та (участь – ред.) у так званому "міжнародному музичному фестивалі "Дорога на Ялту", внесло трьох громадян Російської Федерації та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що Служба безпеки України заборонила цим іноземцям в'їзд на територію України терміном на три роки.

"Відповідні рішення Міністерства культури та інформаційної політики України і Служби безпеки України стали реакцією, в тому числі й на звернення представництва", – наголосили у відомстві.

Фільм під робочою назвою "Небо" знімали восени 2020 року у покинутому санаторії поблизу Морського. Картина розповідає про події 2015 року. Тоді Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24М, що порушив її кордони.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: