fbpx
Сьогодні
13:46 05 Чер 2021

У Китаї схвалили використання вакцини Sinovac для щеплення дітей від 3 років

Фото iStock

У Китаї дозволили використовувати в екстрених випадках вакцину фармкомпанії Sinovac для щеплення проти коронавірусу дітей від 3 років.

Про це пише Reuters з посиланням на главу фармкомпанії Sinovac Інь Вайдуна, передає Рубрика.

Він повідомив, що регуляторні органи схвалили використання вакцини для дітей, однак коли саме щеплення проти коронавірусу пропонуватимуть неповнолітнім, поки не відомо. Він також додав, що наразі діти мають меншу пріоритетність щодо вакцинації проти коронавірусу у порівняні з літніми людьми.

Регуляторні органи Китаю вже дозволити використовувати препарат Sinovac для вакцинації людей від 18 років. Однак попередні результати першого та другого етапів клінічних випробувань показали, що вакцина також може безпечно формувати імунну відповідь у дітей від 3 до 17 років.

Так, у клінічних випробуваннях брали участь понад 500 дітей у віці до 17 років, які отримували малу та середню дозу вакцини, а також плацебо.

Наукові співробітники компанії Zeng Gang на конференції у Пекіні заявляли, що побічні реакції на вакцину у дітей була незначними. Ті, хто отримав меншу дозу, мали більш високу температуру, але конкретних деталей не повідомлялось.

Також науковці казали, що для дітей від 3 до 11 років вистачить малої дози вакцини, у той час, як для підлітків до 17 років працює "середня доза". Втім, ці дані ще не були опубліковані у рецензованому медичному журналі.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: