ВООЗ попередила про нестачу covid-вакцин у програмі COVAX

ВООЗ заявила, що у програми COVAX приблизно на 200 мільйонів доз covid-вакцин менше, ніж необхідно. Це може підірвати ефективність вакцинації.

Про це повідомляє France24, передає zn.ua.

Компанія COVAX була створена для забезпечення справедливого розподілу вакцин, особливо в країнах з низьким рівнем доходу, і вже доставила понад 80 мільйонів доз в 129 країн.

Але це "приблизно на 200 мільйонів доз менше, ніж ми хочемо", – заявив журналістам у Женеві Брюс Ейлвард, фронтмен COVAX ВООЗ.

Таким чином, хоча багаті країни пообіцяли надати близько 150 мільйонів доз, крім доз, які COVAX отримує на пожертвування, це не вирішить проблему.

"Ми готуємося до провалу, якщо не отримаємо дози раніше. Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз, щоб змусити світ вийти з епідемії", – сказав Ейлвард.

У той час як обіцянка пожертвувати 150 мільйонів доз через COVAX була "відмінним початком", Ейлвард сказав, що є "дві великі проблеми".

"По-перше, дуже мало уваги приділяється періоду червень-липень, а це означає, що у нас все ще буде ця прогалина. Інша проблема – це просто обсяг. Якщо ми збираємося зробити так, щоб в цьому році було вакциновано не менше 30-40 відсотків населення світу, ми повинні провести вакцинацію ще 250 мільйонів чоловік в період з теперішнього моменту до кінця вересня", – сказав Ейлвард.

Як повідомляла Рубрика, міністр охорони здоров'я Ляшко заявив, що Україна в червні отримає понад 1 млн доз вакцин від COVID-19.

3 червня Україна вже отримала 705 600 доз вакцини AstraZeneca у межах глобальної ініціативи COVAX.

Свіжі дописи

  • Новини

У Сполучених Штатах заявили, що мають докази втручання Китаю у майбутні президентські вибори

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що у США є докази того, що Китай намагався вплинути на… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський звільнив голову Броварської РВА, який вчинив ДТП з чотирма постраждалими

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення глави Броварської РВА Володимира Майбоженка, який вчинив… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль: цього року уряд профінансує усі соціальні видатки в повному обсязі

Завдяки фінансовій допомозі партнерів цього року усі соціальні видатки в Україні будуть профінансовані у повному… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Якщо росія переможе, її танки не зупиняться в Україні, – глава МЗС Чехії

росія є однієї з головних загроз для Європи. Москва у разі перемоги у війні не… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

В Одесі відкрили експозицію спільного проєкту місцевих та італійських митців: артоб’єкти створені із використаних куль

В Одесі відкрилася тимчасова експозиція спільного артпроєкту митців Одеси та Італії. В його основі —… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — військова допомога від США та Британії

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇬🇧 Велика Британія… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.