fbpx
Сьогодні
11:11 05 Чер 2021

ВООЗ попередила про нестачу covid-вакцин у програмі COVAX

ВООЗ заявила, що у програми COVAX приблизно на 200 мільйонів доз covid-вакцин менше, ніж необхідно. Це може підірвати ефективність вакцинації.

Про це повідомляє France24, передає zn.ua.

Компанія COVAX була створена для забезпечення справедливого розподілу вакцин, особливо в країнах з низьким рівнем доходу, і вже доставила понад 80 мільйонів доз в 129 країн.

Але це "приблизно на 200 мільйонів доз менше, ніж ми хочемо", – заявив журналістам у Женеві Брюс Ейлвард, фронтмен COVAX ВООЗ.

Таким чином, хоча багаті країни пообіцяли надати близько 150 мільйонів доз, крім доз, які COVAX отримує на пожертвування, це не вирішить проблему.

"Ми готуємося до провалу, якщо не отримаємо дози раніше. Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз, щоб змусити світ вийти з епідемії", – сказав Ейлвард.

У той час як обіцянка пожертвувати 150 мільйонів доз через COVAX була "відмінним початком", Ейлвард сказав, що є "дві великі проблеми".

"По-перше, дуже мало уваги приділяється періоду червень-липень, а це означає, що у нас все ще буде ця прогалина. Інша проблема – це просто обсяг. Якщо ми збираємося зробити так, щоб в цьому році було вакциновано не менше 30-40 відсотків населення світу, ми повинні провести вакцинацію ще 250 мільйонів чоловік в період з теперішнього моменту до кінця вересня", – сказав Ейлвард.

Як повідомляла Рубрика, міністр охорони здоров'я Ляшко заявив, що Україна в червні отримає понад 1 млн доз вакцин від COVID-19.

3 червня Україна вже отримала 705 600 доз вакцини AstraZeneca у межах глобальної ініціативи COVAX.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: