fbpx
Сьогодні
09:15 05 Чер 2021

СБУ заблокувала кібератаку спецслужб РФ на комп'ютери органів влади України

Фото Unsplash

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Рубрика.

"Фахівці СБ України встановили, що на початку червня цього року було здійснено масову розсилку електронних листів із підміною адреси відправника. Повідомлення, зокрема, нібито від Управління патрульної поліції Києва містили шкідливі вкладення і були надіслані на адреси низки державних установ.

"Кіберфахівці СБ України рекомендують провести термінову перевірку інформаційно-телекомунікаційних систем, зокрема використовуючи індикатори, що опубліковані в платформі "MISP-UA" для виявлення їх можливої компрометації та вжиття оперативних запобіжних заходів", – йдеться у повідомленні.

Замовники планували вразити комп'ютерні мережі органів державної влади, місцевого самоврядування та об'єктів критичної інфраструктури.

Шкідливе програмне забезпечення ініціює встановлення клієнтської частини програми (засіб віддаленого адміністрування) на уражений комп'ютер.

Це дає можливість іноземній спецслужбі віддалено здійснювати повний контроль над ПК.

Встановлено контрольно-командні сервери, які в тому числі знаходяться на території РФ.

Нагадаємо, ФБР заявило, що за атакою на м'ясопереробну компанію JBS стояла російська кіберзлочинна група Revil (Sodinokobi).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: