fbpx
Сьогодні
14:08 05 Чер 2021

У Житомирі відкрився перший Дія Центр: він надаватиме близько 400 послуг

Фото: Мінцифри

Сьогодні в Житомирі відкрився перший Дія Центр. Це one-stop shop із комплексом усіх необхідних послуг для громадян. Місце, де за один візит люди зможуть вирішити всі питання щодо держпослуг.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри, передає Рубрика.

Зазначається, що Дія Центри — це модернізовані ЦНАПи, в яких запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг — зручно, швидко, просто та людяно. Саме це об'єднує адміністраторів із різних куточків України й відгукується у відвідувачів, які задоволені рівнем обслуговування.

дія центр житомир

Фото: Мінцифри

Житомирський ЦНАП — один із найбільших Дія Центрів в Україні. У житомирському центрі відвідувачі можуть отримати близько 400 адміністративних послуг, у тому числі соціального характеру.

Що можна отримати у Дія Центрах:

  • адміністративні послуги;
  • консультації щодо онлайн-послуг;
  • комп'ютери з доступом до інтернету;
  • комунальні послуги;
  • консультації щодо бізнесу (Дія Бізнес);
  • безоплатну правову допомогу.

У травні Мінцифра відібрала 165 громад, які отримають допомогу від держави в розмірі 231 млн грн у межах субвенції на розвиток мережі ЦНАП. Завдяки цьому вдасться розбудувати мережу модернізованих Центрів по всій країні.

дія центр житомир мінцифри

Фото: Мінцифри

"Ми працюємо над тим, щоб вже незабаром Дія Центри були в кожній області. Перші модернізовані Центри запустяться у 14 областях: Житомирській, Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій тощо. Крім цього, вже понад 150 громад підтвердили запуск Центрів Дія", — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Зазначається, що зараз українці можуть отримати адмінпослуги у 1821 точці по всій країні, але Мінцифри працює над тим, щоб збільшити мережу до понад 3800 точок. Завдяки цьому кожен отримає доступ до якісних державних сервісів.

дія центр житомир

Фото: Мінцифри

"Головна ідея розбудови мережі модернізованих центрів надання адміністративних послуг — це швидко, безбар'єрно і з посмішкою в єдиному просторі отримати всі необхідні сервіси. Об'єкт профінансовано за кошти Державного фонду регіонального розвитку, міського бюджету та інших державних програм. Дія Центр у Житомирі — взірець практичної реалізації класної ідеї", — сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: