fbpx
Сьогодні
21:19 04 Чер 2021

Україна веде переговори щодо перенесення майданчика для переговорів ТКГ щодо Донбасу

Переговори з питання перенесення дискусій щодо врегулювання ситуації на Донбасі з Мінська тривають.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов, пише ДТ.

"Чи будемо переносити наші переговори з Мінська? Звичайно, таке питання стоїть. Сьогодні йдуть переговори", – сказав він в п'ятницю на брифінгу за підсумками засідання РНБО. При цьому він не уточнив, хто бере участь в цих дискусіях.

У відповідь на запитання одного з журналістів, чи може Україна в судовому порядку зобов'язати сторони переговорів перенести їх в інше місце, Данілов сказав, що це неможливо. "На жаль, такого суду немає", – додав він.

Відзначимо, голова МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що на перенесення переговорів ТКГ з Мінська повинні погодитися обидві сторони.

"Ми розуміємо, що Росія буде грати на цій історії. Російській Федерації в принципі вигідно все, що гальмує мирний процес, блокує переговори. Безумовно, історію з можливістю для України або ОБСЄ приїхати до Мінська вона буде використовувати для гальмування переговорного процесу", – підкреслив Кулеба.

Він додав, що українська сторона може запропонувати кілька альтернативних майданчиків, але на перенесення повинні погодитися Росія і ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: