fbpx
Сьогодні
10:39 04 Чер 2021

У 2016-2017 роках Тупицький принаймні тричі їздив в окупований Крим, – Схеми

Ексглава Конституційного суду України Олександр Тупицький принаймні три рази бував у Криму у 2016 і 2017 роках — тобто після його окупації Російською Федерацією. Сам суддя заявляв, що не бував у Криму, бо проти нього в Росії порушена кримінальна справа.

Про це повідомляє проєкт "Схеми" із посиланням на джерела в Державній прикордонній службі України, передає Рубрика.

Усі три рази Тупицький в'їжджав до тимчасово окупованого Криму через пункт пропуску "Чонгар". Уперше він в'їхав на півострів 20 липня 2016 року, а виїхав — 28 серпня. Потім він відвідував Крим 7-9 квітня й 5-22 серпня 2017 року, загалом пробувши там майже два місяці.

Адвокат Роман Маселко, який раніше був членом Громадської ради доброчесності, у коментарі "Схемам" зазначив, що судові органи та Служба безпеки рекомендували суддям не їздити на окуповані території.

На думку юриста, дії Тупицького є "порушенням етичних правил судді". Адже він, як і всі судді, носієм дуже важливої інформації: "А якщо їх [суддів] завербувати, то це є питання національної безпеки. Тому такі дії є ризикованими і, на моє переконання, неправомірними".

Як повідомляла Рубрика, Олександр Тупицький є власником маєтку та земельної ділянки під ним у селищі Кореїз на Південному березі Криму, якими він володів ще до російської окупації півострову. Минулого року він потрапив у гучний скандал, пов'язаний з цими активами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: