fbpx
Сьогодні
12:28 04 Чер 2021

Олена Зеленська хоче створити Офіс першої леді на базі Офісу президента

Олена Зеленська планує залишити після себе в ОП окрему структуру, яка б професійно займалася справами першої леді.

Олена Зеленська розповіла, що наразі чин першої леді законодавчо не закріплений в Україні. «Немає особливих настанов для дружин президентів, немає кодексу і формалізацізації моєї роботи», — пояснила вона на зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА), пише НВ.

З одного боку, — каже перша леді, — це свобода, але з іншого — великі очікування:

«Від тебе очікують всього. Ти маєш вирішити всі питання, особливо в гуманітарному секторі. Коли ми щось робимо, то я отримую велику кількість коментарів, що потрібно робити».

Вона додала, що не знала, з чого починати власну діяльність у статусі першої леді:

«Ти проходиш до будівлі офісу президента і там нікому не потрібний і, в принципі, тебе там ніхто не чекає. Тільки президент чекає і завжди радий бачити».

Для ефективності своєї роботи Олена Зеленська визначилася з чотирма напрямками, щоб діяти згідно з планом:

  • культурна дипломатія
  • реформа харчування у школа
  • безбар'єрність
  • супровід президента

Вона вважає, аби діяльність першої леді була корисною від початку каденції нового президента, для цього варто утримувати невелику команду професіоналів у Офісі президента.

«Мені б хотілося, щоб після мене залишилася структура, можливо, на базі Офісу президента, яка б допомогла у роботі всім іншим, хто прийде після мене. Щоб було зрозуміло, куди ти потрапив, що є помічники і є кому відповідати на запити та листи. Цього не було і ми мали це реалізувати. Ми зробили маленьку структуру, яка може бути імплементована потім [в ОП]», — розповіла Зеленська. За її словами, наразі команда першої леді складається з трьох людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: