fbpx
Сьогодні
17:03 04 Чер 2021

Книжковий Арсенал оголосив свою програму

English version here

Х Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал оприлюднив Програму. До неї увійшла 261 подія, що відбудеться на 34 тис. м² історичної будівлі та на подвір'ї Мистецького арсеналу в Києві.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт фестивалю.

Ювілейний Книжковий Арсенал стартує в середу, 23 червня і, за традицією, ключовою подією відкриття стане церемонія оголошення переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн». Фестиваль транслюватиме подію наживо і всі охочі, навіть ті, хто не потрапить в цей день на відкриття, дізнаються про найкрасивішу книжку, яка представлятиме Україну на світовому конкурсі.

Квитки на Х Книжковий Арсенал будуть доступні для продажу з 8 червня і лише онлайн. Вони продаватимуться послотово і даватимуть відвідувачам змогу увійти на Фестиваль лише в окремий часовий проміжок окремого дня. Перебувати на Книжковому Арсеналі можна без обмеження часу. Час роботи Фестивалю подовжено — з 9 години ранку до 22 вечора. З 9 до 10 ранку — година вільного відвідування для пенсіонерів. Увесь інший час безкоштовний доступ на Книжковий Арсенал мають люди з інвалідністю, діти віком до 12 років, ветерани АТО і власники карток ІСОМ — всі фестивальні дні в будь який-слот. Ці заходи Мистецький арсенал — організатор Фестивалю — вживає, щоб убезпечити відвідувачів та учасників, запобігти чергам та скупченням людей.

Продовжить відкриття презентація книжки «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» за участі авторки Дайви Ульбінайте, а також самої героїні — президентки Литви Далі Грибаускайте.

А на завершення у день відкриття — подія Письменницької програми Сергія Жадана «Вголос. Про себе» — концерт українсько-німецької дружби «Співочі кажани» за участі, власне, куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера і Юрія Гуржи. Усі події програми «Вголос. Про себе» відбуватимуться щодня увечері на вуличній сцені Книжкового Арсеналу.

Фокус-тема Фестивалю О П Т И М І С Т И С К Е П И Т И К И та її куратор Ростислав Семків представляють 8 подій, зокрема і титульну лекцію Оксани Забужко «Оптимізм української історії».

Програма для дітей та підлітків — наймасштабніша на Книжковому Арсеналі. Кураторка Юлія Козловець дала їй назву «Досвід відсутності досвіду». До програми увійдуть 56 подій — перформансів, зустрічей з письменниками, майстер-класів та лекцій для дітей та батьків. Задля безпеки вся дитяча частина фестивалю винесена на двір Мистецького Арсеналу — там розбудовується ярмарок дитячої літератури та дитяча сцена.

Музична програма Люби Морозової «Сім струн для Дядька Михайла» представлена 4 концертами сучасної класичної музики.

Візуальна складова Книжкового Арсеналу складається з 14 виставкових проєктів, з них варто увиразнити «Шкільну цигейку» Влади Ралко й «Український колаж» Євгена Карася, Олександра Ляпіна та Олега Василенка.

Незмінною частиною Книжкового Арсеналу є Ветеранський намет — місце, де широко представлена література українських авторів, що боронили чи боронять Україну в російсько-українській війні.

Книжковий Арсенал 2021

Квитки на Х Книжковий Арсенал будуть доступні для продажу з 8 червня і лише онлайн. Вони продаватимуться послотово і даватимуть відвідувачам змогу увійти на Фестиваль лише в окремий часовий проміжок окремого дня. Перебувати на Книжковому Арсеналі можна без обмеження часу.

Час роботи Фестивалю подовжено — з 9 години ранку до 22 вечора. З 9 до 10 ранку — година вільного відвідування для пенсіонерів. Увесь інший час безкоштовний доступ на Книжковий Арсенал мають люди з інвалідністю, діти віком до 12 років, ветерани АТО і власники карток ІСОМ — всі фестивальні дні в будь який-слот.

Ці заходи Мистецький арсенал — організатор Фестивалю — вживає, щоб убезпечити відвідувачів та учасників, запобігти чергам та скупченням людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: