fbpx
Сьогодні
22:54 04 Чер 2021

Facebook заблокував акаунти Трампа до січня 2023 року

Компанія Facebook оголосила про замороження акаунтів 45-го президента США Дональда Трампа на 2 роки з моменту його першого блокування – до січня 2023 року.

Про це повідомляється на сторінці компанії.

"З огляду на серйозність обставин, що призвели до відсторонення пана Трампа, ми вважаємо, що його дії були серйозним порушенням наших правил, яке заслуговує найсуворішого покарання, передбаченого новими протоколами", – заявив віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг.

Строк блокування акаунта Трампа обраховуватиметься з 7 січня 2021 року, водночас у компанії не виключають його продовження.

"Якщо ми визначимо, що все ще існує серйозний ризик для громадської безпеки, ми продовжимо обмеження на певний час, поки цей ризик не зникне", – сказали у Facebook.

У разі повторного порушення Трампом компанія залишає за собою право застосувати більш рішучі заходи, аж до безповоротного видалення його сторінок і облікових записів.

Сам Трамп таке рішення розцінив як прояв неповаги до понад 70 млн американців і замах на свободу слова.

"Рішення Facebook – це образа рекордних 75 млн осіб, плюс багатьох інших, хто голосував за мене на підтасованих президентських виборах 2020 року", – йдеться в заяві Трампа.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: