fbpx
Сьогодні
12:40 04 Чер 2021

За час війни на Донбасі 152 дитини загинули, ще 146 – отримали поранення

English version here

152 дитини загинули та ще 146 отримали поранення за період збройної агресії Росії на Донбасі.

Про це повідомляє Офіс омбудсмена з посиланням на дані Моніторингової місії ООН з прав людини у Facebook, передає Рубрика.

"В Україні упродовж усього періоду конфлікту, з 14 квітня 2014 року по 30 квітня 2021 року, загинуло 152 дитини (із них 102 хлопчики і 50 дівчаток) та 146 дітей зазнали поранення (із них 120 хлопчиків і 26 дівчаток). На превеликий жаль, ця болюча статистика повною мірою не відображає масштабів втрат, яких зазнали діти протягом тривалого збройного конфлікту", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі Україна не може забезпечити держконтроль за дотриманням прав людини на тимчасово окупованій території, щоб оцінити масштаби проблем, з якими стикаються діти по іншу сторону лінії розмежування.

В Офісі омбудсмена нагадали, що за законом "Про охорону дитинства" дитині, яка внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту дістала поранення, контузію, каліцтво, зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства, була викрадена або незаконно вивезена за межі України, залучалася до участі у військових формуваннях або незаконно утримувалася, у тому числі в полоні, встановлюється статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Станом на 30 травня 2021 року такий статус отримали 66 491 дитина. Із них 95 – через поранення, контузію, каліцтво.

Сьогодні, 4 червня, Україна вперше на державному рівні вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Відповідну постанову Верховна Рада ухвалила у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня.

Дата дня вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, який заснувала Генеральна асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: