fbpx
Сьогодні
09:14 04 Чер 2021

Депутат від "ЄС" назвав "недорозвиненими" жінок, які відстоюють своє право на аборт. У партії відреагували

English version here

Депутат Полтавської міськради від партії «Європейської солідарність», настоятель Свято-Миколаївського храму Олександр Дедюхін назвав жінок, які відстоюють своє право на аборт, «недорозвинутими особистостями».

Про це йдеться у його дописі у Facebook.

«Коли недорозвинуті особистості ходять з транспарантами на кшталт: «Моє тіло — моє діло», як людина, що поважає свободу інших, я в принципі можу частково з цим погодитися. До тієї межі, коли це не обмежує свободу інших. […] Ну, і щоб двічі не влаштовувати срач на одну ту саму тему, дитина в утробі – це не частина тіла жінки й зовсім не частина тіла чоловіка. Це окрема особистість. І її тіло вже зовсім не діло тих, хто її зачав», — написав Дедюхін.

Олександр Дедюхін

Пізніше депутат опублікував іще один допис, відповівши на критику до попереднього. На його думку, люди це роблять через свої «комплекси».

«Просто якщо хоча б на мить приспустити перетинки між звивинами, то можна дізнатися, що ембріон в матку потрапляє внаслідок певних дій, вчинених самою жінкою. І якщо ти вже дала згоду на одне, то будь ласка неси відповідальність», — заявив Дедюхін.

Він додав, що «відповідальність чоловіка набагато більша — у нас же патріархат».

Олександр Дедюхін

«Жінка завжди винна — філософія багатьох. В різних партіях є такі. На жаль, і в ЄС […]. Статистика безжальна: українські чоловіки в середньому приділяють 10 хвилин на день на виховання дітей. Про це святі отці не хочуть пост написати? Рівність, партнерство, взаємоповага в родині – тільки це створює здорове суспільство і є рецептом щасливої родини, де дітям добре», — заявила нардепка.

У полтавському осередку ЄС заявили, що це «допис на особистій сторінці», який не є позицією політсили, але «таких постів не мають писати депутати».

Європейська солідарність засудила сексистські висловлювання Дедюхіна і заявила, що його думка є неправильною, а позиція не має відношення до офіційної позиції партії.

«Партія вважає, що висловлювання Олександра Дедюхіна дискредитують Європейську солідарність, і його слова будуть розглянуті на найближчому засіданні Ради Полтавської територіальної організації партії», — повідомили в політсилі.

Олександр Дедюхін — протоієрей Православної церкви України та настоятель Свято-Миколаївського храму ПЦУ в Полтаві. У 2019 році він разом із тодішнім президентом Петром Порошенком зустрічався із главою Константинопольської православної церкви патріархом Варфоломієм. На місцевих виборах у 2020 році Дедюхін став депутатом Полтавської міської ради від «Європейської Солідарності».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: