fbpx
Сьогодні
19:28 04 Чер 2021

Данілов заявив, що Медведчук був першим, хто придбав посаду в Раді

Фото Reuters

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що нардеп Віктор Медведчук наприкінці 1990-х років купив посаду заступника голови Верховної Ради.

Про це він заявив під час брифінгу, після засідання РНБО 4 червня, передає Еспресо.TV.

За словами Данілова, формування олігархату в Україні розпочалося наприкінці 90-х років. Саме тоді вперше олігархи почали здійснювати вплив на кадрові призначенні у найвищих ешелонах влади.

"Коли почалася вся ця історія? Я маю певний досвід. Я пам'ятаю часи 1994-го року, а в 1998-му році у Верховній Раді вперше з'явилися великі гроші. Це було під час обрання спікера парламенту, коли протягом трьох місяців не могли зрушити це питання. Після того, як там з'явилися гроші, спікер парламенту був обраний, і не той, за кого була боротьба. І я хочу вас сказати, що саме тоді з'явився Віктор Медведчук, який тоді був обраний заступником голови Верховної Ради у 1998 році, а через певний час він став першим заступником (голови ВР – ред.)", – наголосив він.

Раніше повідомлялося, що Bihus.Info опублікував нові записи розмов Медведчука. У 2014 році він говорив росіянам і бойовикам про свої контакти з Порошенком.

Також журналісти Bihus.Info звинуватили у брехні адвоката Порошенка.

У чому справа?

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова раніше заявила, що нардепам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку повідомлено про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Печерський районний суд Києва 13 травня відправив під цілодобовий домашній арешт народного депутата України Віктора Медведчука до 9 липня. На нього надягли електронний браслет.

Тараса Козака оголосили у розшук, СБУ отримала дозвіл на його затримання. У СБУ казали, що Козак перебуває в Росії, Медведчук зазначав, що у Білорусі.

Раніше Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Медведчука, його дружини та інших осіб. Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення застосувати санкції щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму.

Що ж стосується Козака, то Президент Володимир Зеленський ще 2 лютого запровадив проти нього персональні санкції. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу "Новини", куди також входять телеканали "ZIK" і "NewsOne", 112-канал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: