fbpx
Сьогодні
12:20 03 Чер 2021

Рада погодила заяву про засудження примусової посадки Ryanair у Білорусі

Фото УНІАН

Верховна Рада погодила заяву щодо примусової посадки в Мінську літака компанії Ryanair та затримання опозиціонера Романа Протасевича. Такі дії режиму Лукашенка назвали загрозою міжнародній безпеці.

Постанову підтримали 280 народних депутатів на пленарному засіданні 3 червня, повідомляє Нromadske.

Зазначається, що своїми діями білоруська влада поставила під загрозу безпеку пасажирів і екіпажу. Примусова посадка є порушенням міжнародних правил цивільної авіації і становить загрозу міжнародній безпеці.

Українські парламентарії закликали Міжнародну організацію цивільної авіації невідкладно провести розслідування цього «неприйнятного акту з відповідними наслідками для тих, хто його скоїв».

Українські парламентарі разом з тим засудили затримання білоруськими силовиками опозиціонера та засновника найбільшого опозиційного білоруського Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Вони назвали такі дії черговим проявом наступу на політичну опозицію, свободу слова і журналістську діяльність у Білорусі.

Протасевича та всіх політичних в'язнів закликали негайно звільнити, зупинити свавілля і тортури, до яких вдаються силовики у Білорусі, а також гарантувати повагу прав людини відповідно до міжнародних зобов'язань.

Рада підтвердила солідарність з міжнародними партнерами у цьому питанні та підтримала дії української влади щодо заборони літати до та з Білорусі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: