fbpx
Сьогодні
21:28 03 Чер 2021

Восени буде найжорсткіша хвиля коронавірусу, – Дмитро Шерембей

Голови благодійних організацій готуються до ще однієї хвилі коронавірусу в Україні, проте її можна уникнути в разі, якщо держава закупить вакцини на 8 мільярдів гривень

Голова благодійного фонду «Свої» Леся Литвинова, яка з початком першої хвилі епідемії COVID-19 з головою поринула в проблеми хворих на коронавірус під час онлайн-конференції DOCUSPACE "Приборкання COVID-19. Як і коли ми подолаємо пандемію?" застерегла слухачів від надмірно позитивних сподівань, що можуть бути пов'язані зі "спадом" кількості захворювань на коронавірус, та дала свій прогноз щодо наступних хвиль захворювань гострим респіраторним синдромом:

"Ковід нікуди не зникає між хвилями, але це не так масово, як було місяць тому, коли ми захлиналися і… там був жах. І жаху ми чекаємо восени", — сказала Литвинова. Її підтримав Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради благодійної організації «100% життя»:

"Восени буде найімовірніше найжорсткіша сама по собі хвиля. І найгірше те, що її можна було уникнути", — Дмитро також прокоментував нерозумне розподілення коштів у державному бюджеті 2021 року, зокрема, про те, що кошти, виділені на охорону здоров'я, "закатали в асфальт" та додав, що для того, щоб полегшити ситуацію восени, необхідно виділити ще 8 мільярдів гривень на закупку вакцин від коронавірусу:

"Потрібно ще вісім мільярдів гривень. Це невелика сума для того, щоб достатній об'єм вакцини поступив в Україну. Якщо цього не відбудеться, і вакцина буде недоступна, то всім нам треба знову готуватися, запасатися, і на осінь максимально робити неможливе, щоб врятувати якомога більше людей", — завершив пан Шерембей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: