fbpx
Сьогодні
11:35 03 Чер 2021

Офіс генпрокурора контролюватиме реставрацію будинку Сікорського

Виконання рішення суду про зобов'язання укласти охоронний договір та реставрацію будинку Сікорського перебуває на контролі Офісу Генерального прокурора.

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Як повідомляла Рубрика, Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Офісу Генерального прокурора про зобов'язання укласти охоронний договір та привести до належного стану пам'ятку національного значення – будинок всесвітньо відомого авіаконструктора І. Сікорського по вул. Ярославів Вал у м. Києві.

Міністерство оборони України та ДП «Готель "Козацький" зобов'язано здійснити консерваційні та реставраційні роботи.

Прокурори встановили, що балансоутримувач будинку ДП «Готель "Козацький" та орган управління Міністерство оборони України уже більше 20 років не вживають заходів щодо збереження ввіреного їм державного майна на виконання вимог пам'яткоохоронного законодавства.

Сьогодні об'єкт перебуває у занедбаному стані, без захисту та укладеного охоронного договору, під загрозою остаточного руйнування та знищення.

Будівля є об'єктом культурної спадщини та становить виняткову історичну цінність, оскільки у ній мешкав І. Сікорський – автор перших у світовій практиці авіабудування багатомоторних літаків і гелікоптерів, людина, що входить до переліку діячів, які своїми винаходами найбільше допомогли людству.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: