fbpx
Сьогодні
21:32 02 Чер 2021

Зеленський провів розмову з Курцом: про що говорили

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Республіки Австрія Себастіаном Курцом.

Про це пише Офіс Президента. 

Співрозмовники висловили задоволення високою динамікою двостороннього діалогу та результативною співпрацею в багатьох сферах.

Володимир Зеленський детально поінформував Себастіана Курца про актуальну безпекову ситуацію на сході України та в тимчасово окупованому Криму, передусім у контексті нещодавньої ескалації вздовж кордонів України та тривалої мілітаризації півострова.

У цьому зв'язку Глава держави відзначив важливість солідарності міжнародної спільноти з Україною та подякував Федеральному канцлеру Австрії за тверду позицію Відня щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Сторони детально обговорили перебіг виконання домовленостей, досягнутих за результатами офіційного візиту Президента України до Республіки Австрія у вересні минулого року. Було позитивно відзначено пожвавлення показників двосторонньої торговельно-економічної співпраці попри наявні епідемічні обмеження.

Також співрозмовники обговорили прогрес у реалізації низки інвестиційних проектів в Україні за участю австрійського бізнесу.

Володимир Зеленський і Себастіан Курц обмінялися думками щодо кроків обох держав у контексті протидії поширенню COVID-19 та забезпечення щеплення громадян якісною вакциною.

Окрему увагу сторони приділили пріоритетним завданням діалогу Україна – ЄС. За словами Глави Української держави, потужним стимулом для проведення реформ та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС є визнання нашими партнерами європейської перспективи України.

Федеральний канцлер Республіки Австрія підтримав євроінтеграційні прагнення нашої держави.

Президент України докладно ознайомив Себастіана Курца з ініціативою «Кримська платформа», спрямованою на деокупацію та забезпечення системного моніторингу безпекової та гуманітарної ситуації в окупованому Криму. Володимир Зеленський запросив Федерального канцлера Австрії здійснити найближчим часом офіційний візит до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: