fbpx
Сьогодні
15:34 02 Чер 2021

Анонсований Зеленським законопроект про олігархів очікують в Раді наприкінці тижня

English version here

фото: ОПУ

Анонсований Президентом Володимиром Зеленським законопроект про деолігархізацію, навколо якого останнім часом виникло багато шуму і чуток, очікують у Верховній Раді вже наприкінці цього тижня.

Про це повідомила у середу, 2 червня, народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк, передає УНН.

"Журналісти штурмують запитанням про закон про деолігархізацію. Основне, що цікавить: хто? що? де? коли? і як? За моєю інформацією, законопроект буде внесено Президентом наприкінці тижня", – повідомила Ольга Василевська-Смаглюк, яка у парламенті очолює підкомітет з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, комітету з питань фінансів, податкової та митної політики", – повідомила вона.

Також вона роз'яснила основні поняття законодавчої ініціативи.

"Під олігарха підпадатиме особа, яка має і великий бізнес, контролює засоби масової інформації та вплив на чиновників та депутатів. Статус "олігарха" накладатиме на особу певні обов'язки: наприклад, можливо, звітування перед антикорупційними органами. Щоб вийти зі статусу, потрібно буде попрощатися з двома з трьох активів: контролю над представниками влади та медіа", – відзначила нардеп.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: