fbpx
Сьогодні
16:28 02 Чер 2021

У ТКГ прокоментували те, що Лукашенко запросив бойовиків "ЛНР" до Мінська

Фото: ukrinform.ua

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив бойовиків із так званої "Луганської народної республіки" в Мінськ для допиту опозиційного журналіста Романа Протасевича, який звинувачується в нібито участі у військових діях на території Донбасу.

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш вважає, що таким чином в України з'явився "залізобетонний аргумент" для того, щоб вимагати перенесення переговорів з Мінська в інше місце, пише "Україна 24".

"Думаю, що у Києва не буде шансів не відреагувати, тому що якщо до цього ми висловлювали різні ідеї про необхідність перенесення майданчика, то зараз вже Лукашенко, скажімо так, зайняв чітку позицію однієї зі сторін конфлікту – Росії перш за все. У нас буде залізобетонний аргумент вимагати перенесення переговорного майданчика з Білорусі в іншу дійсно нейтральну країну", – сказав Гармаш.

За словами Гармаша, Лукашенко фактично визнав Росію учасником конфлікту.

"Тепер у нас буде серйозний аргумент вимагати, в тому числі й від ОБСЄ, перенесення. Якщо Росія раніше аргументувала свою відмову від перенесення майданчика тим, що Білорусь гідно виконувала свою роль посередника, то зараз про посередництво мови бути не може. Чомусь наші журналісти весь час плутають, вони кажуть, що Лукашенко звернувся до слідчих з ОРДЛО. Але він звернувся до президента Путіна, це дуже важлива деталь. Фактично Лукашенко визнав Росію стороною конфлікту і чітко заявив, що ці структури підпорядковуються безпосередньо Путіну", – сказав представник української делегації.

Гармаш вважає, що зміна місця переговорів піде на користь, оскільки може статися ротація складу делегацій.

У "ЛНР" пропагандисти інкримінують Протасевичу нібито участь у російсько-українській війні на українському боці у 2014-2015 роках як добровольця, фактичних доказів чому не існує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: