fbpx
Сьогодні
18:03 02 Чер 2021

У "Слузі народу" заявили, що Рада дасть оцінку діям режиму Лукашенка

Верховна Рада готує проєкт постанови щодо засудження останніх подій у Білорусі і політики режиму Олександра Лукашенка.

Подробиці розповіла на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

За її словами, відповідне рішення депутати обговорюють 2 червня на засіданні парламентського комітету з питань зовнішньої політики:

"Проєкт постанови в ці хвилини розглядають. Застереження головні, які є, стосуються, чи не треба нам це звернення… також об'єднати з засудженням агресії Росії і тиску Росії на Білорусь. Це одне з питань, яке ми розглядаємо. Друге питання стосується, наскільки сильною має бути ця заява і в якому форматі. Чи це звернення, чи це конкретні пропозиції – зараз це якраз обговорюється. Я думаю, що в принципі більшість у парламенті підтримає подібну постанову, в якому форматі вона б не була – більш слабкому, більш сильному. Все одно ми розуміємо, що те, що зараз відбувається в Білорусі, треба засуджувати і треба якось тиснути на режим, який зараз є".

На запитання, коли Рада може розглянути відповідну постанову, Ясько відповіла:

"Я думаю, це можливо в четвер і п'ятницю, дивлячись який консенсус буде зараз у комітеті. Думаю і сподіваюсь, що і голова Верховної Ради підтримає, щоб це внести в порядок денний як невідкладну постанову".

"Слуга народу" додала, що Україна не повинна затягувати з цим питанням:

"У нас є вже заява президента Зеленського щодо засудження з питання посадки літака Ryanair. Треба реагувати, щоб парламентська дипломатія також мала проактивну позицію в Україні".

Раніше невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив бойовиків із так званої "Луганської народної республіки" в Мінськ для допиту опозиційного журналіста Романа Протасевича, який звинувачується в нібито участі у військових діях на території Донбасу.

У "ЛНР" пропагандисти інкримінують Протасевичу нібито участь у російсько-українській війні на українському боці у 2014-2015 роках як добровольця, фактичних доказів чому не існує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: