fbpx
Сьогодні
16:32 02 Чер 2021

Верховний Суд визнав незаконним звільнення Ройтбурда з Одеського художнього музею

Верховний Суд визнав незаконним рішення Одеської обласної ради про звільнення Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею у 2019 році. Рішення суду оскарженню не підлягає.

Про це повідомив сам Ройтбурд, а також ідеться у рішенні суду від 19 травня.

До Верховного Суду з касаційною скаргою звернувся Ройтбурд. Суд залишив чинним рішення Приморського райсуду Одеси, який визнав звільнення художника незаконним, та скасував рішення апеляційного суду. Також суд ухвалив стягнути з Одеської облради на користь Ройтбурда 1 681,60 грн за судовий збір.

Рішення Верховного Суду є остаточним та не підлягає оскарженню.

Довідка

Олександр Ройтбурд переміг у конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею 6 грудня 2017 року. 19 березня 2018 року голова облдержадміністрації підписав з ним п'ятирічний контракт, призначивши директором музею.

У вересні 2019 року Одеська обласна рада ухвалила рішення про звільнення Ройтбурда, проте художник фактично продовжував виконувати свої обов'язки. Тодішнє Міністерство культури, молоді та спорту вважало рішення про звільнення безпідставним.

У грудні 2020 року депутати облради скасували рішення про звільнення художника з посади директора, однак, як вказала заступниця Ройтбурда Олександра Ковальчук, "було важливо досягнути справедливості у судовому полі".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: