fbpx
Сьогодні
12:26 02 Чер 2021

Лукашенко дав доступ до Протасевича бойовикам так званої "ЛНР"

Олександр Лукашенко дозволив бойовикам так званої "ЛНР" доступ до затриманого блогера Романа Протасевича з метою слідчого експерименту.

Про задоволення відповідного прохання бойовиків Лукашенко повідомив під час засідання за участю членів уряду Республіки Білорусь, йдеться в сюжеті телеканалу "Беларусь 1", передає "Укрінформ".

"Є нюанси: на сході України порушено кримінальну справу за цими персоналіями. На що я сказав президенту Путіну, це я йому нагадав, що порушено кримінальну справу, і сказав, що, якщо у них (представників "ЛНР" – ред.) будуть питання до них, – ласкаво просимо до нас, будь ласка, ставте їм питання", – сказав Лукашенко.

Він також прокоментував питання про те, чи загрожує Протасевичу смертна кара в Білорусі.

За словами Лукашенка, попри те, що журналісти заявили про максимальний термін покарання для Протасевича в 15 років ув'язнення, "він (Протасевич – ред.) знав, що говорив, він розумів, що там, на південному сході України, йому можуть бути пред'явлені претензії, і це вже зовсім інша ситуація".

Як повідомлялося, раніше бойовики так званої ЛНР і білоруський КДБ майже одночасно оголосили Романа Протасевича військовим злочинцем.

У "ЛНР" пропагандисти інкримінують Протасевичу нібито участь у російсько-українській війні на українському боці у 2014-2015 роках як добровольця, фактичних доказів чому не існує.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: