fbpx
Сьогодні
22:34 02 Чер 2021

Протасевич на відео допиту припустив, що його здав соратник

Фото: twitter.com Berkut314

Арештований у Мінську опозиційний журналіст та засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич розповів нові подробиці свого затримання. На думку Протасевича, до цього може бути причетний його соратник.

Про це йдеться на новому відео допиту, яке опублікував білоруський державний телеканал ОНТ.

За словами Протасевича, він розповів цьому соратнику про плани летіти з Греції до Литви і саме після цього його затримали білоруські силовики.

"У мене був особистий конфлікт тільки з одною людиною, причому був такий досить напружений. Особливо в останні дні… Я не знаю, чи є ця ситуація продовженням цього конфлікту, але я думав, що в принципі це можливо. Єдиний раз, коли я розповів, як буду летіти, це було в робочому чаті за 40 хвилин, в якому є ця людина", – сказав він.

На відео Протасевич додав, що цей соратник мав зв'язки з так званими "кіберпартизанами", які раніше займалися псевдомінуваннями в Білорусі.

Раніше невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив бойовиків із так званої "Луганської народної республіки" в Мінськ для допиту опозиційного журналіста Романа Протасевича, який звинувачується в нібито участі у військових діях на території Донбасу.

У "ЛНР" пропагандисти інкримінують Протасевичу нібито участь у російсько-українській війні на українському боці у 2014-2015 роках як добровольця, фактичних доказів чому не існує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: