fbpx
Сьогодні
08:46 02 Чер 2021

Депутатам від "Європейської солідарності" пояснили, як коментувати розслідування Bihus.info, у якому фігурує Порошенко, – ЗМІ

У партії "Європейська солідарність" підготували тези про те, як народним депутатам від цієї політсили коментувати розслідування Bihus.info про постачання вугілля з окупованих територій України, в якому фігурує п'ятий президент України і нардеп від "Європейської солідарності" Петро Порошенко.

Про це пише "Бабель" із посиланням на документ, наявний у розпорядженні редакції.

У документі інформацію про ймовірну причетність Порошенка до схеми нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука називають власною думкою журналістів.

"У третій серії Bihus.info вже немає жодного брехливого твердження, що Порошенко доручав Медведчуку вести переговори з терористами про поставки вугілля або що давав наказ возити туди готівку. І Денис Бігус, і Аліса Юрченко тепер відділяють твердження від власних думок словами "на мою думку" або "ми припускаємо", – зазначено в документі.

У "Європейській солідарності" вважають, що це є свідченням непідтвердженості інформації й того, що журналісти не хочуть відповідати за поширення брехні. У тезах нардепам не рекомендують самим порушувати питання про фільми.

"Депутати мають нагадувати про роль Медведчука в питанні переговорів про звільнення заручників і про те, що Порошенку вдалося повернути додому приблизно 3 тис. людей", – зазначає видання.

За інформацією "Бабеля", депутатам радять нагадувати про квартиру президента Володимира Зеленського в Ялті і про те, що її було перереєстровано за законами РФ. Нардепам пропонують наводити "докази співпраці Зеленського і Медведчука" та збагачення останнього під час каденції Зеленського.

Аналітики "Європейської солідарності" радять депутатам говорити, що Медведчук після перемоги Зеленського на президентських виборах став нардепом і власником трьох телеканалів, на яких часто з'являлися депутати від "Слуги народу".

Нагадаємо, Bihus.info 31 травня опублікував третю частину записів телефонних розмов, на якій людина з голосом, схожим на голос Медведчука, домовляється з Кремлем про постачання вугілля з окупованих територій в Україні. Журналісти вважають, що все відбувалося з відома Порошенка. Вони згадують, що президент публічно визнавав наміри купувати вугілля на окупованих територіях, і вважають, що погодитися на це його вмовив Медведчук.

Bihus.info 17 травня опублікував першу частину записів розмов Медведчука з російськими політиками і бойовиками. В одній із розмов лідер бойовиків "ЛНР" погрожував знищити колону бронетехніки України, якщо її просування не зупинять. Медведчук у відповідь повідомив йому, що Порошенко, який на той момент обіймав посаду президента України, передзвонив і "сказав, що дав команду повернути колону на Ізварине". Також у записах є розмова Медведчука з його помічником щодо Донецька і Луганська Дмитром Дорошенком у червні 2014 року, у якій вони обговорили вимоги терористів для організації переговорів.

24 травня Bihus.info опублікував нові записи, які пояснюють історію отримання Медведчуком української частини нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: