fbpx
Сьогодні
22:37 01 Чер 2021

Зеркаль стала радницею очільника Міненергетики

Радниця глави НАК "Нафтогаз України" Олена Зеркаль стала радницею міністра енергетики Германа Галущенка

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Зазначаєть, що сьогодні Галущенко і Єврокомісаркою Кадрі Сімсон обговорили виконання Плану реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та ЄС та Додатку XXVII до Угоди про асоціацію.

Зазначається, що з української сторони у зустрічі також взяли участь заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, радник міністра Олена Зеркаль.

"Сторони приділили увагу питанню газопроводу "Північний потік-2". Єврокомісар Кадрі Сімсон підтвердила, що позиція європейської сторони є незмінною в цьому питанні: "Північний потік-2″ не виконує функцію диверсифікації постачання газу, ЄС не підтримує реалізацію цього проєкту", – повідомили в Міненерго.

Галущенко також наголосив на готовності України виконувати завдання, визначені річним планом роботи на 2021 рік.

Зеркаль підтвердила своє призначення і розповіла, що вже встигла обговорити із Сімсон питання енергетичного партнерства України та ЄС та "Північний потік-2".

"З цього тижня матиму дорадчий голос в міністерстві енергетики. Рада, що до керма міністерства прийшли люди, готові обговорювати складні проблеми та рішення, які передбачають кропітку роботу. Вікно можливостей для України стрімко закриваєтсья, я буду намагатися це донести на всіх можливих рівнях", – зазначила Зеркаль.

Довідка: Олена Зеркаль має звання надзвичайного і повноважного посла, має 25-річний досвід роботи юристом у державному та приватному секторах. А в 2014-2019 роках на посаді заступника міністра закордонних справ України Олена займалась питаннями європейської інтеграції, зокрема, лібералізацією візового режиму з ЄС, а також представляла Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії (про фінансування тероризму та расової дискримінації, порушення Росією Конвенції ООН з морського права та порушення імунітету військових кораблів і членів екіпажу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: