fbpx
Сьогодні
12:58 01 Чер 2021

Франція і Німеччина мають дуже сильно тиснути на Росію, – Зеленський

English version here

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що партнери України по нормандському формату – Франція та Німеччина мають тиснути на Росію з вимогою прийняття уже напрацьованих кластерів для завершення війни на сході України.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Рубрика.

"У нормандському форматі на сьогодні зроблений дуже важливий крок. Написані так звані кластери, які погоджені Німеччиною, Францією й Україною, передані Російській Федерації, але там ми не бачимо серйозної взаємодії й бажання з російського боку. Ось тут все, що потрібно сьогодні зробити країнам, які входять у нормандський формат, – це дуже сильно тиснути на Росію, щоб ми взяли цей план, ці кластери й закінчили війну на Донбасі", – зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, російське видання "Коммерсантъ" 24 березня оприлюднило матеріал, де розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту "Ключові кластери з реалізації Мінських угод" із пропозиціями української та російської сторін щодо їхнього бачення врегулювання ситуації.

Радник з інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявляв, що зміст документів мінського переговорного процесу щодо ключових кластерів з реалізації Мінських угод, які зараз обговорюються у ТКГ, не розкривається до моменту їх підписання на прохання Франції, Німеччини та ОБСЄ.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначав, що російські ЗМІ поширюють вигідну російській стороні версію подій у рамках переговорів щодо встановлення миру на сході України

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: