fbpx
Сьогодні
16:57 01 Чер 2021

"Юридично нікчемний": Чубаров прокоментував заочний вирок окупантів

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав "юридично нікчемним" заочний тюремний вирок так званого "Верховного суду" окупованого Росією Криму і пообіцяв оскаржити його в Європейському суді з прав людини.

Про це він заявив в ефірі проєкту "Крим.Реалії", передає Рубрика.

"Зрозуміло, що це рішення юридично нікчемне, оскільки воно ухвалене російським окупаційним судом. Всі ті люди, які ініціювали і фабрикували цю справу, а також ті, хто оголошував рішення сьогодні – реальні злочинці, їх всіх наздожене відповідна кара", – сказав він.

Зазначимо, що сьогодні,  1 червня, "суд" у Сімферополі призначив Чубарову покарання у вигляді 6 років в'язниці і 200 тисяч рублів штрафу за звинуваченням в "організації масових заворушень" 26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту.

За його словами, рішення суду буде оскаржене в Європейському суді з прав людини "після проходження всіх російських судових інстанцій".

"Ми очікуємо від подальших процедур, в тому числі і з Європейським судом із прав людини, остаточного з'ясування всіх деталей оформлення цієї незаконної справи, проведення незаконних слідчих заходів, а також виявлення всіх причетних до цього злочину проти мене, щоб при можливості всі понесли відповідне покарання", – сказав Чубаров.

Також голова Меджлісу прокоментував можливий запит Росії в Інтерпол для його видачі російській владі.

"Такі прецеденти були, Росія неодноразово намагалася домогтися мого видворення з нашої території на нашу ж територію, тільки тимчасово окуповану Росією. Але Інтерпол відмовляв, і якщо знову буде звернення Росії, не сумніваюся, що Інтерпол знову в цьому їй відмовить", – вважає Чубаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: