fbpx
Сьогодні
20:25 01 Чер 2021

ВООЗ схвалила китайську вакцину від коронавірусу. Її використовують в Україні

Фото Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину CoronaVac, яку розробила китайська фармкомпанія Sinovac, для екстреного використання. Наразі Україна отримала вже 1,7 мільйона доз цього препарату.

Про це йдеться у заяві ВООЗ.

Зокрема, дозвіл ВООЗ на екстрене використання вакцини CoronaVac надає країнам, організаціям, закупівельним агенціям та громадам гарантію, що вона відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та виробництва.

Так, у ВООЗ рекомендують застосовувати вакцину CoronaVac для щеплення людей від 18 років. За даними організації, ця вакцина запобігала симптоматичним захворюванням у 51% вакцинованих, а також тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації у 100% людей, які взяли участь у дослідженнях.

Однак у випробуваннях брала участь незначна кількість людей, старших за 60 років, тому ефективність для цієї вікової групи оцінити не змогли.

А втім, ВООЗ усе одно рекомендує щеплювати літніх людей цією вакциною, оскільки зібрані з країн дані показують, що вона ефективна серед людей похилого віку.

«Немає підстав вважати, що вакцина має різний рівень безпеки для людей старшого та молодшого віку. ВООЗ рекомендує країнам, які використовують вакцину у старших вікових групах, проводити моніторинг безпеки та ефективності, щоб перевірити очікуваний вплив і сприяти оновленню рекомендацій для інших», – зазначають у ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: