fbpx
Сьогодні
12:42 01 Чер 2021

У Чехії дозволять вакцинувати іноземців, але на платній основі

МОЗ Чехії на початку червня 2021 року обіцяє відкрити реєстрацію на щеплення від коронавірусу також для вихідців із країн поза межами Євросоюзу.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає "Укрінформ".

Наразі зробити щеплення можуть лише іноземці з ПМП, які як і всі громадяни Чехії оплачують стандартну обов'язкову медичну страховку.

Для іноземців, які тимчасово проживають у Чехії, відтепер відкриється можливість пройти вакцинацію від коронавірусу на платній основі.

Як повідомляє МОЗ країни, вартість препарату в цьому випадку не перевищить 1000 крон (близько 38,5 євро). Умовою вакцинації є наявність поліса комерційного медичного страхування.

За даними МВС Чехії, в країні на сьогодні проживає 656 тисяч іноземних громадян, зокрема вихідців із країн ЄС та інших держав, які включені до загальнодержавної системи обов'язкового медстрахування.

Половина із загальної кількості має тимчасовий дозвіл на перебування.

Значна частина іноземців, які тимчасово проживають у Чехії , є українськими підданими.

Між Україною та Чехією, проте, немає двостороннього договору про медичне страхування. Наприкінці квітня в базі даних Біржі праці налічувалося близько 186 тисяч працевлаштованих українських громадян. Половина з них проживає в Чехії на підставі тимчасового дозволу.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: