fbpx
Сьогодні
14:44 01 Чер 2021

Тупицький нарешті з'явився до суду, однак цього разу не прийшла прокуратура

Колишній голова Конституційного Суду Олександр Тупицький з'явився на засідання Печерського райсуду Києва, де розглядалося клопотання про обрання йому запобіжного заходу у справі про підкуп свідка.

Про це повідомляє УНН, передає Рубрика.

Як повідомлялося, Тупицький до цього кілька разів не з'являвся у судове засідання. Захист обгрунтував його неявку станом здоров'я, зокрема, Тупицькому нібито мали робити операцію на серці.

Однак, на сьогоднішнє засідання Тупицький прийшов, як і його захисники.

Водночас на засіданні була відсутня сторона обвинувачення, яка передала до суду клопотання про відкликання обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 45 тисяч гривень.

Відомо, що по суті справу Тупицького розглядатиме Подільський райсуд столиці.

Перше засідання призначене на 4 червня.

Як повідомляла Рубрика, обвинувачення наполягає, що у жовтні 2018 року в одному із кафе Києва Тупицький, який на той час обіймав посаду заступника голови Конституційного Суду України, підкупив свідка у кримінальному провадженні.

Свідок мав відмовитися від показань або дати "потрібні" покази на користь колишнього голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного.

Окрім того, за даними ДБР, колишній голова КСУ у 2018 та 2019 роках надавав неправдиві покази у справі протиправного заволодіння майновими активами Зуївського енергомеханічного заводу, що у місті Зугресі Донецької області.

"Ексголова КСУ відповідатиме перед судом за: завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту (ч. 2 ст. 384 КК України); підкуп свідка з метою надання завідомо неправдивих показань (ст. 386 КК України). У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 5 років", — повідомили в ДБР.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: