fbpx
Сьогодні
11:52 01 Чер 2021

В Офісі президента кажуть, що у Кличка конфлікт з самим собою та з містянами

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що київський міський голова Віталій Кличко не набрав хорошу команду й не вирішує найбільш нагальні питання столиці, тому президент може змінити голову Київської міської держадміністрації.

Про це заявив Тимошенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це конфлікт Кличка фактично з самим собою та з містянами (а не з Офісом президента – ред.). Інфраструктура не розвивається, крім планів із забудови житла, які були прив'язані до генплану та перевиконуються. Водночас плани з розвитку інфраструктури, розв'язок доріг, метро, мостів тощо не виконуються навіть на 50%", – сказав він.

На думку Тимошенка, "з урахуванням бюджету Києва можна було б прискорити зростання та розвиток інфраструктури".

"Все, що колись будувалося, як би це дивно не звучало, будувалося за Олександра Попова (голова Київської міськадміністрації з 2010 до 2014 року – ред.). Жодної розв'язки, жодної станції метро", – заявив представник ОП.

"Наразі ж будуються лише парки, ставляться фонтани, стелиться газон. Це дуже добре, але у Києва є інші проблеми – це трафік, який справді зріс, люди стоять у заторах, метро не розвивається. Так не може бути", – обурився він

За словами Тимошенка, "виходи два: або київська влада зрозуміє, що потрібно цим займатися, або…".

"Мер – це обирана посада, це незаперечний факт, але щодо голови Київської міськадміністрації будуть інші висновки. Але вирішувати це президенту. Є різні варіанти, зокрема, і ухвалення законопроекту "Про столицю", і правок до чинного закону (…)", – сказав заступник голови ОП.

При цьому Тимошенко визнав, що на виборах міського голови у Кличка не було реальних конкурентів.

"А є альтернатива? Ми намагалися створити йому альтернативу. Напевно, потрібно трохи більше часу", – зазначив він.

"До нього особисто як до персони та легенди України немає жодних питань. Але якщо ти – мер, ти маєш набрати таку команду, при якій ти будеш справді легендою, тебе любитимуть, знатимуть, поважатимуть і писатимуть про тебе у підручниках історії", – сказав Тимошенко.

"А якщо ти не можеш набрати хорошу команду, на жаль, виходить, це проблема самого Кличка", – заявив заступник Андрія Єрмака.

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: