fbpx
Сьогодні
10:48 31 Тра 2021

Зеленський: Нашим пріоритетом є розвиток кожної ланки освіти

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті форуму "Україна 30. Освіта і наука", де назвав освіту та науку стратегічними сферами розвитку.

Про це передає "Рубрика", з посиланням на трансляцію форуму.

"Розвиток демократичного, успішного суспільства та будь-яких сфер: безпеки, оборони, економіки, медицина, промисловість, ІТ чи агро – все це неможливо без добре освічених, ерудованих, креативних наших громадян. Їх підготовка має починатися не у 17-18 років, а майже з народження", – зазначив Зеленський.

Президент України підкреслив, що держава прагне розвивати наразі кожну ланку освіти, починаючи від дошкільної й протягом усього життя людини.

На думку Зеленського держава має забезпечити кілька ключових умов, необхідних для цього успіху. Першою такою умовою він називає це інфраструктуру.

"Починаючи з 2019 року ми зробили  в рамках програми "Велике Будівництво" понад 150 шкіл та 100 садочків по всій країні. До кінця року в планах збільшити цю цифру до понад 200. Важливим напрямком роботи є забезпечення швидкісним інтернетом і автобусами закладів освіти в сільській місцевості.", – наголосив Зеленський.

Він також додав, що наразі також здійснюються дії для відродження професійно-технічної освіти, планується розбудова гуртожитків для студентів.

"Якісна інфраструктура – це сучасні аудиторії, спортивні майданчики, басейни, їдальні та лабораторії. Умови проживання, які об'єднані за головним принципом: доступний, безпечний, комфортний і безбар'єрний освітній простір".

Другою умовою Зеленський називає кадровий потенціал. Він зауважив, що усі освітяни мають мати високий рівень кваліфікації та гідні умови роботи й оплати. Він також додав, що зарплата освітян буде й надалі зростати.

Президент України наголосив на потребі забезпечувати вчених необхідними умовами та сприяти практичній реалізації їх відкриттів, участі в міжнародних проєктах.

Третя умова, за словами президента, це "щасливі та вмотивовані здобувачі освіти". Володимир Зеленський нагадав, що вже цього року були запроваджені президентські стипендії для кращих учнів за результатами ЗНО, переможців олімпіад, а також гранти для навчання за кордоном.

"Держава має активно заохочувати успіхи найкращих студентів, забезпечувати відкритий доступ і можливості індивідуального навчання протягом усього життя людини", – сказав Зеленський.

Зміст освіти – це четверта умова, вважає президент. "Вона (освіта, – ред.) має давати не лише знання, а й розвивати важливі для сучасної людини навички. Навички лідерства, саморозвитку, креативного мислення, фінансової, цифрової, інформаційної грамотності та багатьох інших речей, які дуже необхідні сьогодні сучасній людині в XXI столітті", – сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: