fbpx
Сьогодні
13:22 31 Тра 2021

Україна, Грузія та Молдова підписали спільне звернення до Президента Єврокомісії про передачу вакцини

У рамках нещодавно започаткованого тристороннього формату посиленої співпраці з європейської інтеграції між Україною, Грузією та Молдовою глави Урядів країн Асоційованого Тріо підписали спільне звернення на адресу Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це повідомили на сайті українського уряду.

У своєму листі до очільниці ЄК Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі та в.о. Прем'єр-міністра, Міністр закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова Ауреліу Чокой звернулися до Європейської Комісії з проханням розробити Механізм передачі вакцини ЄС для країн ініціативи "Східного партнерства" за тим самим принципом, який нещодавно було застосовано до країн Західних Балкан. Такий підхід у поєднанні з іншими зусиллями країн-партнерів допоміг би уникнути проблем нестачі вакцини та забезпечити її необхідну кількість у розумні терміни.

"Країни Асоційованого Тріо переконані, що лише об'єднані зусилля усіх партнерів допоможуть відновити рівновагу у темпах вакцинації в державах-членах і країнах партнерах ЄС, що у свою чергу сприятиме якнайшвидшому подоланню викликаної пандемією COVID-19 епідеміологічної кризи", – наголошують у Кабміні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: