fbpx
Сьогодні
20:29 30 Тра 2021

У "Слузі народу" заявили, що питання Білорусі розглянуть у Раді

Фото: пресслужба "Слуги народу"

Питання з примусовою посадкою літака Ryanair у Білорусі розглянуть у Верховній Раді.

Про це нардепка від фракції "Слуга народу" Олена Мошенець розповіла на телеканалі "Україна 24".

"Я гадаю, що так. Завтра на погоджувальній раді керівники фракцій та депутатських груп, думаю, трішки переглянуть той порядок денний, який зараз є на сайті Ради, оскільки події минулого тижня з примусовою посадкою літака в Мінську і затриманням Протасевича викликали велике обурення. Тут якраз всі фракції незалежно від політичних поглядів, окрім однієї відомої фракції, об'єдналися навколо цієї події", — сказала вона.

За словами Мошенець, питання може бути розглянуте вже у вівторок.

"Європейська солідарність" зареєструвала відповідну постанову. Я думаю, що всі депутати приєднаються, і в перший сесійний день у вівторок, думаю, це питання буде розглядатися на порядку денному", — розповіла вона.

Нагадаємо, 28 травня ЗМІ опублікували інформацію про те, що з 29 травня Україна закриє повітряний простір для білоруських авіаліній.

З 26 травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні стало відомо, що заборону на польоти у своєму повітряному просторі літакам білоруських авіаперевізників ввів уряд Естонії.

Раніше польоти "Белавіа" до себе вже заборонили Латвія, Швеція, Велика Британія, Франція, Чехія, Словаччина, Польща та Фінляндія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: