fbpx
Сьогодні
12:42 30 Тра 2021

У Києві відкрили ще один прокат самокатів та мопедів

У Києві запустили ще один прокат електричних самокатів – Zelectra.

Як пише Хмарочос, це вже п'ята компанія в столиці, яка пропонує в оренду такий вид транспорту. На сайті також вказана можливість орендувати мопед за 750 гривень на день.

Щоб почати поїздку, потрібно завантажити додаток і зареєструватися, відсканувати QR–код обраного скутера. Паркувати транспорт можна лише у призначених для цього зонах. Для завершення поїздки треба зробити фото припаркованого скутера.

Завершення оренди можливе виключно в зеленій зоні. За замовчуванням, можна розігнатися до 25 км/год. У фіолетовій зоні швидкість значно зменшується. Це свідчить, що користувач наближається до забороненої, чорної зони. У чорній зоні самокат вимкнеться, за це буде списано з рахунку штраф.

Карта Zelectra

Щоб активізувати мопед треба натиснути кнопку P на правій ручці керма (двічі) та вдягнути шолом. Щоб почати рух потрібно прибрати мопед з підніжки. Паркувати мопед можна в дозволених та бонусних місцях для паркінгу.

Активізація самокату коштує 11 гривень. Поїздка – 2,20 гривні за хвилину. Пауза – 0,75 гривні за хвилину. Активізація мопеду коштує 45 гривень. Поїздка – 4,5 гривні за хвилину. Пауза – одна гривня за хвилину. На сайті вказана кількість мопедів та самокатів – більш як 350 штук по Києву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: