fbpx
Сьогодні
10:38 30 Тра 2021

У Японії створили "розумні" персні: ними сплачують товари та відкривають двері

У Японії з'явилися "розумні" персні Evering з вбудованим чіпом. За його допомогою можна оплачувати товари. Випускає інноваційний пристрій компанія MTG.

Про це пише Bloomberg.

Персні виготовляють з синтетичного кристала цирконію. Розробники запевняють, що такому виробу не загрожує потрапляння води.

Крім цього, користувачам Evering взагалі не потрібно його підзаряджати. При цьому, платіжна функція такого персня зберігатиметься упродовж 4 років.

"Це ризиковано, але думаю, що в жодного іншого бізнесу немає більшого потенціалу, аніж у цього", – переконаний Йосіхіто Охта, очільник MTG.

"Ми прагнемо створити світ, в якому люди можуть жити з таким перснем", – наголосив він. Охочим придбати новинку доведеться заплатити 182 доларів.

Власники пристрою можуть не лише оплачувати покупки, але й замикати двері. Згодом може з'явитися й функція оплати проїзду у громадському транспорті.

Через пандемію COVID-19 попит на безконтактну оплату зростає. Тож MTG вже уклала контракт з Visa про продаж 3 000 кілець – наразі в Японії.

Аби користуватися усіма перевагами Evering, до нього треба підключити потрібні банківські карти. Для цього створили спеціальний застосунок.

Втім, щодо покупок у такий спосіб є й певні обмеження. За допомогою Evering можна здійснити оплату лише на суму до 30 тисяч єн, тобто 270 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: