fbpx
Сьогодні
19:56 30 Тра 2021

Завдяки космічній зйомці сміттєвого звалища на Житомирщині порушникам доведеться виплатити 4 млн грн

Фото: facebook.com/evgeniy.medvedovskiy

Завдяки космічній зйомці сміттєвого звалища на Житомирщині порушникам доведеться виплатити 4 млн грн.

Про це повідомив заступник начальника у Державній екологічній інспекції Поліського округу Євген Медовський.

"🛰 Космічна зйомка сміттєвого звалища допомогла знайти порушників! За забруднення земель у Брусилові доведеться сплатити майже 4 мільйони гривень! Боротьба зі сміттям стає більш технологічною. Як не крути, а Житомирщина – космічний регіон. Ми маємо використовувати наші переваги", – написав він.

ℹ️  Національний центр управління та випробувань космічних засобів надіслав в інспекцію результати супутникового екологічного моніторингу. Зйомка з космосу зафіксувала розростання стихійного звалища твердих побутових відходів у смт. Брусилів Житомирської області з 2010 по 2020 роки. За останнє десятиріччя площа звалищ зросла з 1,387 га до 3,118 га, а на кінець березня складала 2,486 га.

космічній зйомці сміттєвого звалища на Житомирщині

Фото: facebook.com/evgeniy.medvedovskiy

"Цю інформацію наші інспектори використали під час планової перевірки Брусилівської селищної ради. Виявилося, що комунальники звозили сміття з приватних осель та урн на вулицю Небесної Сотні в Брусилові, де сміття накопичувалося на ділянці площею 3 гектари. Ця ділянка не оформлена як сміттєвий полігон, навіть не огороджена. Як результат, і сама земля, і підземні води забруднені.

космічній зйомці сміттєвого звалища на Житомирщині

Фото: facebook.com/evgeniy.medvedovskiy

Наші інспектори взяли проби ґрунту для визначення масштабів шкоди.  Було виявлено перевищення вмісту важких металів в 2-3 рази, а саме заліза, марганцю, міді, свинцю, цинку", – каже він.

Згодом загальний розмір заподіяної державі шкоди був детально обрахований і сягнув 3 млн. 862 тис. 370 грн.

космічній зйомці сміттєвого звалища на Житомирщині

Фото: facebook.com/evgeniy.medvedovskiy

"Якщо Брусилівська селищна рада не сплатить цю суму добровільно, то справа буде передана в суд. Уникнути покарання не вдасться. Крім того, смітник теж доведеться прибрати – тут без варіантів", – резюмує він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: